Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Музеї Небесної Сотні відкрили виставку «Азов. Янголи Маріуполя». Відео

Топ-новини

В боях за місто полк втратив близько трьох сотень своїх військових. В експозиції нині фото 183 загиблих під час оборони та плакати з біографією. Авторкою виставки є мати полеглого бійця з позивним Вектор – Віра Литвиненко. Її син – Владислав став на захист Батьківщини ще у 2015 році. У тому ж році воїн доєднався до полку “Азов”. І до останнього боровся за перемогу.

Авторка виставки Віра Литвиненко зазначає, що цією виставкою вони вкотре хочуть нагадати українцям та іноземцям про Героїв, які мріяли жити мирним життям і усім серцем любили Україну. Настільки, що віддали життя за майбутню перемогу.

Серед майже двох сотень фото загиблих – чимало світлин прикарпатців. Ігор Линдюк був командиром снайперської групи роти розвідки полку “Азов”. Його мати Людмила каже, що для своїх побратимів він був прикладом витримки при виконанні бойових завдань. І не ризикував життям своїх людей.

Роман Колмаков з Вінничини змалечку захоплювався «Азовом» та ще зі школи активно готувався приєднатись до бійців. Свою найбільшу мрію хлопець здійснив у 18 років. В «Азові» Роман прослужив три роки і загинув, обороняючи Маріуполь. Його мати Вікторія зізнається, що просила сина не йти на війну, однак зрозуміла, що для нього бажання захистити рідну країну було більше за життя. Вікторія пригадує останню розмову з сином. Їм вдалось поговорити за кілька днів до загибелі Романа.

Поглянути на світлини Герої та більше дізнатись про їх життя можна у Музеї небесної сотні до 1 вересня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua