Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську встановили анотаційну дошку Дмитрові Коцюбайлу “Да Вінчі”. Відео

Топ-новини

Пам’яті легендарного Да Вінчі. В Івано-Франківську на фасаді будівельного ліцею встановили анотаційну дошку Дмитрові Коцюбайлу. Саме тут навчався «Да Вінчі». Його мати Оксана розповідає, що у дитинстві Дмитро був звичайним хлопчиком. Та вона завжди знала, що він виросте великою людиною. Ще під час навчання у ліцеї, пригадує жінка, Дмитро брав участь у Революції Гідності. А потім – поїхав на Схід.

Військовослужбовець та односельчанин Да Вінчі Мирон розповідає, що Дмитро шалено любив Україну і був готовий на все заради Батьківщини. Нині наше завдання – зробити так, щоб таких Героїв, як Да Вінчі, пам’ятали.

Одногрупниця Дмитра Наталія Блага пригадує, що Да Вінчі був тим, хто завжди готовий прийти на допомогу. Каже, у його загибель не могла повірити до останнього.

Директорка будівельного ліцею Ольга Гузар розповідає, що Дмитро дуже любив вивчати історію, а ще – малювати. В зошитах часто зображав історичні сюжети та казав, що хоче залишити свій слід в історії.

Дмитро був природженим воїном і командиром. І це дуже велика втрата для України – каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

Дмитро Коцюбайло загинув від осколкового поранення поблизу Бахмута. Він перший доброволець, який нагороджений орденом Героя України. Похований на Аскольдовій могилі у Києві.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua