Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відзначили День Державного прапора

Топ-новини

Наш оберіг і наша сила. Над Івано-Франківськом замайорів жовто-синій стяг. Так в місті відзначили День Державного прапора.

Державний прапор для українців завжди мав особливе значення. Та в час війни він став ще важливішим. З національним стягом українські воїни йдуть в бій та відважно б’ються з окупантами. Синьо-жовтий прапор захисники піднімають на деокупованих територіях і саме ці кольори українці, які живуть в окупації мріють побачити над своїми містами.

Підняти український прапор прийшла й Світлана з маленькою донечкою. Жінка зізнається, що для неї День прапора – особливе свято, адже її чоловік Володимир Дутчак віддав своє життя за Україну та національний стяг.

Жителька Івано-Франківська Людмили Аксентьєва вже кілька років поспіль 23 серпня виходить у середмістя на урочисте підняття прапора. Каже, для неї це велике свято.

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків зазначає, що ціна національного прапора надзвичайно велика. За синьо-жовті кольори поклали свої життя сотні тисяч Героїв.

Під час заходу майже трьох десятків військових посмертно відзначили нагородами за честь і звитягу. Їх отримали рідні полеглих Героїв. Серед них і дружина Любомира Хамця – Вікторія. Воїн служив у 110-й бригаді і загинув у місті Красногорівка, що на Донеччині.

Також нагородами «За честь і звитягу» відзначили активних учасників волонтерського руху, які більше сотні разів доставляли на передову гуманітарну допомогу. Ще троє доброчинців отримали відзнаки «Гордість Івано-Франківської громади».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua