Онлайн TV FM радіо FM пауза

Майбутнє прихистку для матерів з дітьми під загрозою: бракує коштів. Відео

Топ-новини

Прихисток для матерів з дітьми, облаштований благодійним фондом “Час добра та милосердя”, не може відкритися. Засновниця фонду Валерія Кушніренко пояснює, що справа в тому, що за статутом у закладі має бути адміністратор. Та запропонувати людині офіційне працевлаштування не можуть, оскільки прихисток не має коштів, щоб оплатити працівнику зарплату.

Закладу потрібен адміністратор, який би стежив за правилами перебування в прихистку та займався організаційними питаннями. На зарплату за рік потрібно близько 120-ти тисяч гривень. Таких грошей  багодійний фонд немає. Коштів не вистачає навіть на приготування їжі та оплату комунальних послуг.

Облаштовувати прихисток допомагали доброчинці та спонсори. Певні роботи були виконані за грантові кошти. Нині виникла проблема, з якою фондові самотужки не впоратися. Про прихисток знає і влада, однак звертатися до чиновників, каже Валерія Кушніренко, не хочеться, бо мають гіркий досвід.

Потреба у такому прихисту, каже благодійниця, велика. Кількість переселенців щодня зростає і їх потрібно десь розміщувати. Зараз у прихистку мешкає вимушена переселенка, яка постраждала від доманшього насильства. Ще сюди можуть поселити не більше 3-ьох родин. Тому засновниця фонду шукає людей, які зможуть фінансово підтримати заклад.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua