Онлайн TV FM радіо FM пауза

Єдина дівчина у своєму взводі: історія 19-річної кулеметниці Оксани. Відео

Топ-новини

19-річна Оксана Рубаняк з Верховинщини з перших днів боронить рідну землю. Нині вона кулеметниця і воює у складі 72-ї бригади. Вона на рівні з чоловіками мужньо стоїть та захисті нашої держави.

Спершу Оксана вступила у добровольче формування. Та цього їй було мало. Ксена прагнула служити у лавах ЗСУ, щоб бути кориснішою. І за деякий час дівчина стала кулеметницею одного із підрозділів 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Своїм рідним, зізнається Оксана, довго не розповідала про своє рішення.

Каже, на опанування військової професії часу було обмаль. Усе доводилось засвоювати швидко та, здебільшого, вже в зоні бойових дій. Стріляти з кулемета теж вчилась на полігоні. Та в своїх силах Ксена не сумнівалась.

Оксана — єдина дівчина у своєму взводі. Спершу, пригадує, стикалась із великою кількістю стереотипів, однак за час служби довела усім, що стать на війні немає значення.

Нині, каже Ксена, її побратими – не просто друзі, а рідні люди, які підтримують та допомагають пережити складні моменти. А ще, розповідає військовослужбовиця, на передовій бійці не забувають влаштовувати один одному невеличкі сюрпризи, наприклад, на День народження.

Після перемоги Оксана Рубаняк планує випустити збірку віршів, які зараз пише у перервах між бойовими завданнями.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua