Онлайн TV FM радіо FM пауза

Який стан води в річках Прикарпаття. Відео

Топ-новини

Щомісячно обстежують понад три сотні проб з річкових басейнів. Торік лабораторія моніторингу вод Західного регіону Дністровського басейнового управління водних ресурсів відібрала та отримала на дослідження понад три тисячі проб. Відтак, її працівники провели майже 160 тисяч вимірювань вмісту забруднюючих речовин.

У перелік забруднюючих речовин, каже начальниця лабораторії Марія Засідко, входять пестициди, поліароматичні вуглеводні, леткі органічні сполуки та важкі металу. Та особливу стурбованість викликає наявність у водах саме поліароматичних вуглеводнів. Адже вони небезпечні для людини навіть при малій концентрації.  

Ймовірною причиною таких результатів, зазначає начальниця лабораторії, використання землевласниками надмірної кількості пестицидів. Також у річках Прикарпаття виявлено перевищення за вмістом важких металів.

Та загалом, за результатами аналізів, у 9 пунктах моніторингу на території Прикарпаття вміст забруднюючих речовин не перевищує екологічних нормативів якості.

Найбільш забрудненою річкою області є – Саджава у місті Долина.А відносно найчистішими річками залишаються Бистриця Надвірнянська та Лімниця.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua