Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як Івано-Франківськ дбає про внутрішньо переміщених осіб. Відео

Топ-новини

Одним із прихистків для постраждалих від війни стала Івано-Франківська громада. Тут цим людям активно допомагають в усіх галузях. Зокрема, йдеться про соціальний захист, медицину, освіту та інші.

Майже 40 тисяч внутрішньо переміщених осіб нині мешкають в Івано-Франківській громаді. Десять тисяч з них – це діти. Понад тисяча – з інвалідністю та чотири тисячі пенсіонерів. Найбільше людей прибуло з Києва та області, Чернігівщини, Донеччини та Луганщини і Запоріжжя.

Чимало послуг для переселенців відбуваються по спрощеній процедурі та безоплатно. Це стосується зокрема медицини.

Активно допомагають переселенцям і в пошуках роботи. Підтримка передбачена й для тих працедавців, які влаштовують до себе внутрішньо переміщених осіб.

Безперервно переселенці отримують продуктові набори, засоби гігієни, дитяче харчування та іншу гуманітарну допомогу. Продовжують працювати соціальні їдальні, де кожен охочий може скуштувати смачні страви.

Також нині триває робота по зняттю реєстрації внутрішньо переміщених осіб. Це стосується тих людей ,які змогли повернутись додому. Таких заяв на сьогодні більше 10 тисяч. Однак насправді таких осіб більше.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
rai.ua