Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як громадяни Франції допомагають Україні у час війни

Топ-новини

24 лютого 2022 року Івано-Франківська торгово-промислова палата звернулась за підтримкою до Франції. А вже за декілька днів – на Прикарпаття прибула перша вантажівка з гуманітарною допомогою.

Теплий одяг, ліки та продукти харчування збирали для України звичайні громадяни Франції. Першим, хто відгукнувся на заклик про допомогу був Манюель Меньюсі. Розповідає, за розвитком подій в Україні почав стежити ще з Революції Гідності. Повномасштабне вторгнення дуже його зачепило. Однак француз впевнений у перемозі України і його вражає як відчайдушно боряться українці за свою свободу. Саме це й спонукало Манюеля до дій.

“Через два дні після початку повномасштабної війни я скооперувався зі своїм другом Франціско і ми зібрали необхідні речі серед сусідів. Ми завантажили мікроавтобус і поїхали в Україну. Ми побачили, що інші мешканці нашого міста Аннесі нас підтримують. Сусіди одразу почали зносити величезну кількість їжі та засобів гігієни. Вся наша вулиця була заповнена допомогою. Ми навіть не знали, що робити з усіма цими речами”

Ще один волонтер Франціско Кулюлю Фернандо каже, він розуміє через що нині проходить Україна. Адже сам народився в країні, яка все його свідоме життя знаходилась у війні. Тож ні на мить не вагався і одразу взявся допомагати. Прибувши з візитом до Івано-Франківська доброчинці з Франції привезли партію аптечок.

Це проєкт, в якому я беру найактивнішу участь – 5 тисяч аптечок для України. Вони складаються з кровоспинних турнікетів, перев’язки. Ми вже силами своїх волонтерів сформували 1000 таких аптечок.”

Ще один француз Жафре дізнавшись про напад росії на Україну наповнив свою автівку необхідними речами та відвіз на кордон з Польщею. Натомість звідти – забрав вимушених переселенців, які зовсім не знали куди їм їхати.

Нині у Франції працюють над ще одним проєктом задля підтримки українців. Йдеться про тих людей, які мешкають або були вимушені переїхати у віддалені гірські райони.

Нас цікавить Івано-Франківськ, бо це місто знаходиться у підніжжі Карпат. І ми приїхали сюди, щоб краще зрозуміти, які потреби є актуальними. Крім того, ми привезли 6 тисяч одиниць теплого одягу. І є декілька варіантів розвитку подій. Спершу – ідентифікувати людей у віддалених гірських районах і чітко зрозуміти їх потреби. А також ми співпрацюємо з асоціаціями, які допомагають цивільним сходу.

Ще 27 вантажівок з гуманітарною допомогою в Україну у співпраці з іншими організаціями відправила асоціація «Ліон-Україна». На цьому, каже волонтерка Марта Дропа, зупинятись не планують.

Крім того, доброчинці з Франції найближчим часом хочуть відправити в Україну вантажівки з продуктами харчування, генераторами та медичними засобами.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua