Онлайн TV FM радіо FM пауза

11-річний переселенець з Одещини разом з мамою розпочав бізнес у Франківську. Відео

Топ-новини

Самса, манти та справжній плов. 11-річний переселенець з Одещини Михайло надихнув маму розпочати бізнес в Івано-Франківську. І тепер уся родина пригощає місцевих та гостей узбецькими стравами.

Анастасія Величко з чоловіком та двома синами рятуючись від війни переїхали із міста Южне, що на Одещині, до Івано-Франківська. У житті жінки – це вже друга війна. Ще в дитинстві, вона була змушена виїхати з Киргизстану, куди за радянської влади виселили її батьків, в Україну. Тож усю небезпеку Анастасія усвідомлювала.

В Івано-Франківську сім’ї допомогли з квартирою, однак житло було у поганому стані. Згодом вони отримали виплату від ООН. Тож Анастасія кинулась шукати кращу квартиру. Однак коштів на життя катастрофічно не вистачало.

У  Южному жінка мала власну справу – готувала та продавала традиційні узбецькі страви. 11-річний Михайло вирішив  все взяти у свої руки і вмовив маму відновити цю справу. Анастасія почала готувати самсу вдома, а Михайло – розвозив випічку по закладах Івано-Франківська. За день хлопець відвідував здесяток адрес.

Після цього Михайло на своїх сторінках у соцмережах написав допис про свою справу. Користувачі масово підтримали й почали ним ділитись. Замовлень було багато, а за зароблені кошти вдалось орендувати невеличке приміщення. З деякою технікою родині допоміг бізнесмен з Одещини,

Нині у меню Анастасії та Михайла кілька позицій. Зокрема самса, лагман, манти і традиційний узбецький плов. Жінка запевняє, схожого в Івано-Франківську немає. Адже ці рецепти вона вивчила ще, коли жила у Киргизстані.

Тепер Михайло після уроків поспішає у заклад, щоб допомогти мамі з доставками. А ще – іноді порається на кухні. Наразі родина Величко планує залишатись в Івано-Франківську та розширювати своє меню, щоб дивувати франківців й іншими стравами.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua