Онлайн TV FM радіо FM пауза

Тлумацький інклюзивно-ресурсний центр отримав спеціальне обладнання для розвитку дітей

Новини

У рамках співпраці з міжнародною організацією “Save the children in Ukraine” Тлумацький інклюзивно-ресурсний центр отримав спеціальне обладнання для навчально–розвиткових занять. Центр – один з 23 закладів, що отримали таке обладнання, за допомогою якого вже проводить корекційно–розвиткове заняття вчителька-дефектолог Наталія Бруневич.

Також, в одному з кабінетів зі своїм вихованцем Тимофієм працює вчителька логопед, Леся Чаплінська. Розповідає, що завдяки обладнанню можна у розважальній формі займатися з порушеннями мовленнєвої комунікації, а також працювати над збільшення словникового запасу у дітлахів.

Батько Тимофія зізнається, що раніше його синові було важко говорити та проявляти свої емоції за допомогою слів, проте зараз він бачить значний результат.

Директорка закладу Марта Василюк пригадує, що загалом від початку роботи ІРЦ комплексну оцінку пройшло понад 200 дітей, з них 72 – мають особливі потреби. Також, з початком війни фахівці займаються з дітками та їх матерями з числа ВПО.

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук зазначила, що таке оновлення інклюзивних центрів, це ще один вагомий крок до безбар’єрної України. Наразі на Прикарпатті інклюзивним навчанням охоплено понад півтори тисячі школярів з особливими освітніми потребами.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua