Онлайн TV FM радіо FM пауза

Світова організація торгівлі обіцяє реформи й нові угоди. Відео

Новини

Світова організація торгівлі має намір укласти угоди, які допоможуть розв’язати складні питання в сферах сільського господарства і зміни клімату. Також вона намітила проведення внутрішніх реформ. Досягти результатів планують до наступної міністерської конференції СОТ, яка має відбутися не пізніше березня 2024 року.

Попередня конференція СОТ відбулася в червні. Уперше за довгі роки наглядовий орган уклав важливі угоди, зокрема домовленості щодо субсидій на рибальство, відмову від патентів на вакцини проти COVID-19 й рішення щодо безпеки харчів.

Однак багато питань залишилося. Одне з них – оновлення зводу правил СОТ. Також треба відновити роботу Органу щодо вирішення суперечок, паралізовану з 2019 року. Водночас СОТ перегляне прогнози зростання світової торгівлі в бік зниження. Голова організації каже, що перспективи похмурі.

Раніше СОТ переглянула прогноз зростання світової торгівлі на цей рік із 4,7 % до 3 %. Наступного року вона прогнозує зростання торгівлі на рівні 3,4 %.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua