Онлайн TV FM радіо FM пауза

Калуська художниця презентувала персональну виставку ікон. Відео

Новини

Калуська художниця Юлія Багринівська презентувала персональну виставку ікон “Світло істини”. Основна ідея – розповісти про любов Бога, яку вважає для людей є незбагненною та складною.

Художниця сакрального мистецтва, живописиця Юлія Багринівська в своїй творчості розповідає про любов до Бога. Ще з ранніх років дівчину привчили ходити до церкви та вірити в Божу силу. А в мріях дівчини було мистецтво. Так Юлія закінчила Львівську академію мистецтв, стала іконописицею і поєднала духовність із роботою.

На виставці представлені 15 ікон, виконаних у техніці акрилового малярства. Авторка по-сучасному переосмислює візантійський іконопис, що проглядається у стилістиці ікон. 

Ікона – це своєрідний портал, що дозволяє православному християнинові відмовитися від матеріального світу і звернутися думками до духовного, піднесеного, божественного. Молитва, яка зображена знизу на кожній з ікон дозволяє розкрити всі сенси, вкладені в неї, тому що тільки молитва має таку силу.

Виставка була організована за сприяння голови Калуської районної державної адміністрації Жанни Табанець та з ініціативи депутатів Калуської міської ради Оксани Савчук і Віктора Бербеця.

Чимало ікон Юлії Багринівської уже прикрашають стіни місцевих храмів, зокрема двох церков у Пійлі – селі, де вона народилася. Всі сакральні експонати, представлені на виставці, невдовзі розмістять в одній із капличок, що будується на Калущині. А переглянути роботи іконописиці можна до 15 червня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua