Онлайн TV FM радіо FM пауза

З Північної Кореї знову летять балістичні ракети. Відео

Світ

Ще дві балістичні ракети малої дальності запустив Пхеньян. Це сталося через годину після того, як МЗС КНДР розкритикувало Раду Безпеки ООН за засідання, яке вона провела в середу. На ньому обговорювали випробування Північної Кореї та додаткові санкції проти неї.

Цього разу ракети було запущено в бік східного узбережжя КНДР. Перша піднялася на висоту 100 кілометрів і пролетіла 350 кілометрів. Друга летіла на нижчій висоті й змінювала траєкторію польоту. Такі важче виявляти й збивати. Ракета пролетіла 800 кілометрів і, як і перша, впала в Японське море. Цей запуск став шостим за останні 12 днів.

Випробування КНДР засудили США, Південна Корея і Японія. Японія і Південна Корея обіцяють і далі тісно співпрацювати зі США, щоб зміцнювати свою оборону. Раніше цього тижня Пхеньян запустив міжконтинентальну балістичну ракету середньої дальності «Хвасон-12». Вона пролетіла над Японією, після чого впала в Тихий океан. Востаннє такі випробування проходили п’ять років тому.

Дії північнокорейців змусили США повернути свій авіаносець до акваторії Південної Кореї і Японії. Той повертався на базу після спільних навчань із південнокорейськими ВМС.

Цього року КНДР запустила коло 40 ракет. У Вашингтоні й Сеулі вважають, що Пхеньян готовий провести і ядерне випробування — уже сьоме. Останнє пройшло п’ять років тому після спільних військово-морських навчань Південної Кореї і США.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua