Онлайн TV FM радіо FM пауза

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет йде з посади. Відео

Світ

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет залишає посаду, оскільки термін її повноважень закінчився. Вона чилійка. За часів диктатури Августо Піночета була політв’язнем, пізніше працювала лікарем, а потім двічі обіймала посаду президента Чилі. Верховним комісаром стала 2018 року.

Відтоді минуло чотири роки. Однак ті, хто постраждав від свавілля в Китаї, розчаровані її роботою. Вони закликають призначити більш прямолінійну особу. Одна з невдоволених Ло Шенчунь — дружина ув’язненого в Китаї активіста. Коментарі цієї жінки добре ілюструють поширену думку, що Бачелет надто м’яко ставиться до влади таких країн, як Китай. Люди сподіваються, що її заміна стане новим стартом.

Захисники Бачелет кажуть, що вона змогла здійснити рідкісний візит Верховного комісара ООН з прав людини до Китаю, а ще домовилася про роботу спостерігачів у Венесуелі.

Проте багато хто невдоволений тим, що вона не випустила звіту про переслідування комуністичною владою КНР мусульманської меншини — уйгурів.

Як очікують, вибрати наступника Бачелет буде непросто. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш має призначити кандидата на основі справедливої ​​ротації. Потім його має затвердити Генеральна Асамблея.

Якщо нового комісара оголосять швидко, то він очолить Раду з прав людини вже у вересні. Рішення цього правозахисного органу не мають обов’язкової юридичної сили, але мають політичну вагу й можуть стати причиною для початку розслідування.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua