Онлайн TV FM радіо FM пауза

Тайвань збільшує витрати на оборону. Відео

Світ

Влада Тайваню в четвер запропонувала наступного року виділити на оборону країни 19 мільярдів доларів. Тобто вдвічі більше, ніж запланували на нинішній рік. Ця сума передбачає купівлю винищувачів та іншого військового обладнання, а також спеціальні кошти для міноборони.

Заплановані видатки на армію і флот для країни рекордно високі. Їх ще має затвердити парламент. Варто зазначити, що витрати частково визнаної острівної держави на оборонну галузь зростають шостий рік поспіль, з 2017 року. Це пов’язано із загрозою воєнного вторгнення КНР.

Напруженість у регіоні значно зросла, коли на острів прибула речник палати представників США Ненсі Пелосі. Ця поїздка викликала обурення Пекіна, після чого він провів найбільші військові навчання біля території Тайваню.

Тайвань — це частково визнана демократична держава, яка офіційно називається Китайською Республікою. Її уряд переїхав на острів у 1949 році, коли зазнав поразки в громадянській війні проти комуністів. Однак нинішня влада материкового Китаю називає цю територію своєю бунтівною провінцією. Багато аналітиків не виключають, що КНР спробує захопити Тайвань силою.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua