Онлайн TV FM радіо FM пауза

Столиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрям. Відео

Світ

Густий смог огорнув столицю В’єтнаму. Ханой очолив рейтинг міст із найбруднішим повітрям. Рівень забрудненості сягнув 186 балів. Повітря заведено вважати чистим, якщо цей показник нижчий за 50.

Смог у Ханої спричинила холодна та волога погода. Дорожній пил, вихлопні гази та інші забруднювачі лишаються біля землі й не можуть піднятися вище.

«Гадаю, забрудненість у Ханої спричинена великою кількістю транспорту та будівельним пилом. Плюс ця холодна погода. Усе це дуже шкодить нашому здоров’ю», – каже жителька Ханоя.

«Ця забрудненість не завадить моїй роботі. Проте з погляду здоров’я всі так чи так постраждають. Як мінімум через це буде важче дихати, і люди відчують себе погано», – наголошує жителька Ханоя.

За офіційними даними, у Ханої вісім мільйонів транспортних засобів. На них припадає третина викидів, які забруднюють повітря міста. Довкіллю шкодять і столичні підприємства.

«Повітря брудне, бо надто багато транспорту. Люди поважного віку та хворі постраждають найбільше. Але такі, як я, хто майже постійно в дорозі, можуть це стерпіти. Я потерпаю від цього вже багато років. Це вже частина нашого життя», – розповідає житель Ханоя.

У лютому органи охорони здоров’я Ханоя порадили носити маски та обмежити перебування на вулиці.

Другим містом із найбруднішим повітрям став Тегеран — столиця Ірану. На третьому — китайський мегаполіс Ченду.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua