Онлайн TV FM радіо FM пауза

Столиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати воду. Відео

Світ

Столиця Колумбії Богота цього тижня починає нормувати воду, щоб пом’якшити наслідки посухи. Природне лихо посилилося ще більше через феномен Ель-Ніньйо. Мер міста каже, що ситуація критична.

«У березні становище погіршилося. В останній тиждень місяця ми чекали на дощ, завдяки якому рівень води у водосховищах піднявся би. Але цього не сталося. Березень у нас був одним із найпосушливіших місяців в історії», – розповідає Карлос Галан, мер Боготи.

Обмеження стосуватиметься й 11 муніципалітетів, що біля столиці. Загалом це зачепить понад дев’ять мільйонів осіб.

Зі слів мера, три водосховища, які становлять водну систему «Чингаза», забезпечують 70 % потреб Боготи у воді. Зараз вони заповнені менш ніж на 17 %. Це найнижчий рівень за 40 років.

«Рівень води зараз нижчий за прогнози на 2025 рік, згідно з якими води мало стати ще менше, ніж 2024-го», – пояснює Карлос Галан, мер Боготи.

Вплив феномена Ель-Ніньйо відчули в Колумбії наприкінці 2023 року. Він приніс високі температури та посухи, які призвели до лісових пожеж у всій країні. Через нього також у всіх водоймах країни рівень води впав до найнижчого за десятиліття.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua