Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сніданок користь сніданку що приготувати на сніданок

Сніданок це користь або шкода? Я завжди була упевнена що користь. Набравши в google сніданок шкоду знайшла тільки одну статтю, в якій Китайцями затверджувалося що це може привести до ожиріння і підвищеного тиску, і ще аюверда радить обмежиться зеленим чаєм і медом.
Ну щодо меду і зеленого чаю на сніданок вони вірні на 100 відсотків. Але обмежуватися ними не стоїть.

Мене це питання особливо хвилює, тому що я одна з тих в кого вранці нічого не лізе. Хоча прочитавши купу інших статей про користь сніданку як на російському так і на англійському мовах я ще раз переконалася что снідати потрібно обов′язково! В англомовному інтернеті я взагалі не знайшла нічого про шкоду сніданку.

Якщо мислити логічно, звичайно прокинутися вранці і впихнути в себе 3 будетброда з сервелатом і кавою це шкідливо! Так треба просто снідати з користю, і не тільки встав а трохи попожже, так так і виходить в житті, встав, почистив зуби, одягнувся, зібрав сумку на роботу, подивився новини по телевізору 5 хвилин, а може ще і сорочку погладив, ось і пройшло підлогу години за які шлунок прокинувся.
До того ж сніданок це не обов′язково 8 годин ранку. Поснідати можна і в 11 годин.

В чому сенс сніданку? Повернемося до статті про метаболізм. На роботі, особливо фізично активною, нам необхідна енергія. Енергію брати звідки? З їжі. Класичне меню людини: весь день нічого не їсть, приходить додому увечері, з’їдає 2 тарілки макаронів і на диван . Черево росте не по днях а по годиннику. Чому тому що щоб їжа перетравлюється і спалюється коли ми рухаємося.
На дивані руху немає. Саме тому треба добре снідати, обідати і мало вечеряти. Дослідження показали що метаболізм у тих, що снідають на 3 відсотки інтенсивніше і у тих, що не снідають відповідно повільніше, що тому не снідають за рік наберуть 5-7 кілограм.

Ви їсте на сніданок, і цю їжу ви спалюєте на роботі або в перебігу дня поки рухаєтеся, по ідеї тут Китайці чтото напортачилі з ожирінням.

Повернемося до статті про Японців. Японці на сніданок їдять суп місо або рис з морепродуктами або коржики з рису, ну вобщем рис часто присутній на сніданку. Я не знаю в скільки там у Японців сніданок, ще не поцікавилася, але те що японці живуть довше за всіх це всіма визнаний факт.

Крім того, люди які пропускають сніданок частіше схильні до простудних захворювань і стресу, це доведено британськими ученими.

Як приготувати здоровий сніданок? І що таке здоровий сніданок? Здоровий сніданок це кінцево кашки, але не готового приготування! Якщо у вас немає часу готувати повноцінний сніданок не вкоєм випадку не налягайте на готові каші, ковбасу, шпроти і пластівці. Ось мій ледачий сніданок:

Огірочки і помідори без шкірки нарізую, заливаю оливковим маслом і солю,

сирий,

оливки,

варене яйце,

хліб з висівок,

чай, чорний або зелений

мед. Мед додає енергії на весь день.

Так от ще небагато з медичних фактів , хто ще не переконався в користі сніданку:

сніданок сприяє зниженню холестерину

голодування приводить до захворювань жовчного міхура, а сніданок це теж своєрідне голодування. Деякі ще і не обідають!

Насправді, якщо заглибитися в медицину те можна накопати ще багато чого.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua