Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сербія, Угорщина та Австрія поліпшать методи стримування потоків біженців. Відео

Світ

Як стримати потік нелегалів, знову обговорили лідери Сербії, Угорщини та Австрії. Вони зустрілися в Будапешті й домовилися вжити нових заходів, бо тиск на кордони цих країн і далі зростає.

За даними Frontex, за перші вісім місяців цього року на кордоні ЄС із Західними Балканами зафіксували понад 86 тисяч незаконних перетинів. Це майже вчетверо більше, ніж торік.

На зустрічі домовилися зупиняти мігрантів уже на кордоні із Північною Македонією. Це полегшить ситуацію на угорсько-сербському кордоні. Також планують якнайшвидше депортувати тих, кому в’їзд заборонять.

Президент Сербії сказав, що його країна змінить візову політику. Мігранти не зможуть використовувати її як державу в’їзду до ЄС. Він також додав, що помітно збільшилася кількість переселенців із Сирії, Пакистану й Афганістану. Frontex зазначає, що західнобалканський маршрут міграції до ЄС і нині найактивніший.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua