Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Австралії пінболом захоплюється дедалі більше молоді. Відео

Світ

Пінбол був на піку популярності в середині минулого століття, але тепер він знову повертається. До того ж ним захоплюється багато молоді.

Емілі Коссон із Голд-Коста — найкращий гравець у пінбол в Австралії. Торік вона посіла третє місце на міжнародному турнірі в США. І хоча дівчина народилася за пів століття після того, як минула золота ера пінболу, це не завадило їй захопитися цією грою.

«Я почала грати в три роки, коли змогла дотягуватися до фліперів, а в десять років — уже брала участь у турнірах», – каже Емілі Коссон, гравець у пінбол.

Батько Емілі — колекціонер автоматів для пінболу.

«Колись у мене їх було понад 60, а зараз коло 18», – наголошує Джон Коссон, шанувальник пінболу.

Останніми роками пінбол знову стає популярним. Водночас ним захоплюється дедалі більше молоді. З п’яти найкращих гравців світу чотирьом немає і 21 року.

Власник залу з ігровими автоматами Джеймс Енглісс уже десять років організовує змагання з пінболу. Каже, що в перші роки в змаганнях брало участь багато чоловіків середнього віку. Тепер усе інакше.

«Зараз серед найкращих гравців світу є підлітки. Їхній ентузіазм, здатність миттєво засвоювати правила та реакція неймовірні», – розповідає Джеймс Енглісс, організатор змагань із пінболу.

Дослідники вважають, що пінболу потрібні гравці різного віку.

«У цьому спорті треба більше таких, як Емілі, більше молоді, а не лише чоловіків середнього віку. Молодь приходить і змінює світ», – зазначає Деніел Джонсон, доктор комп’ютерних наук.

Старше покоління раде передати свою любов до пінболу молодим. Так гра не піде в минуле.

Пінбол сягає корінням в епоху французького короля Людовіка IV. У вигляді, наближеному до сучасного, ця гра виникла в ХІХ столітті. Розвиватися почала приблизно 90 років тому. Золота ера пінболу припала на 50-ті роки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua