Онлайн TV FM радіо FM пауза

Пхеньян запустив ракети вдруге за три дні. Відео

Світ

Північна Корея знову провела випробування зброї. Це сталося вдруге за три дні. Дві балістичні ракети малої дальності запустили з інтервалом десять хвилин зі столичного регіону в бік східного узбережжя країни.

Вони пролетіли 360 кілометрів, досягнувши максимальної висоти 30 кілометрів, і впали в Японське море. Запуск засудило Міністерство оборони Японії

Незабаром після випробування, до Південної Кореї з офіційним візитом прибула віцепрезидент США Камала Гарріс. Перед цим вона відвідала військову базу в Японії.

Гарріс засудила нещодавні запуски ракет і назвала випробування частиною «незаконної програми озброєнь, яка загрожує регіональній стабільності й порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН».

На тлі почастішання запусків ракет, Південна Корея посилила спостереження за сусідом, а також зберігає бойову готовність і тісно співпрацює зі збройними силами США.

Наразі в Жовтому морі проходять спільні військові навчання Південної Кореї і Сполучених Штатів. У них беруть участь американські кораблі, серед яких авіаносець, есмінець і ракетний крейсер. Також прибув американський атомний підводний човен.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua