Онлайн TV FM радіо FM пауза

ООН закликала до стриманості на вірмено-азербайджанському кордоні. Відео

Світ

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що «глибоко стурбований» повідомленнями про поновлення бойових дій уздовж вірмено-азербайджанського кордону.

Щонайменше 49 вірменських солдатів і невідому кількість азербайджанців було вбито у вівторок під час кровопролитних боїв між Азербайджаном і Вірменією. Це вперше після війни 2020 року. Обидві сторони звинувачують одна одну у відновленні бойових дій. Вони почалися відразу в кількох точках уздовж кордону. Ситуація загрожує перерости в новий повномасштабний конфлікт.

Єреван каже, що Баку обстріляло прикордонні міста, зокрема Джермук, Горіс та Капан, що змусило його відповісти. У Баку заявляють, що вірменські диверсійні групи спробували замінувати азербайджанські позиції та почали обстріл. Азербайджан також звинуватив вірменські війська в тому, що ті, порушуючи досягнуту раніше у вівторок угоду про припинення вогню, стріляли з важкої зброї.

Організація договору про колективну безпеку оголосила, що відправить до Вірменії місію на чолі з генеральним секретарем Станіславом Засєм. Вона має оцінити ситуацію на кордоні й підготувати доповідь.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua