Онлайн TV FM радіо FM пауза

ООН привітала припинення вогню між Баку та Єреваном. Відео

Світ

Припинення вогню досягли після двох днів сутичок, які забрали життя понад 170 солдатів і загрожували втягнути в масштабніший конфлікт Туреччину й Росію. За повідомленням вірменського високопосадовця, про припинення вогню сторони домовилися в середу пізно ввечері після майже 48 годин боїв.

Перед оголошенням припинення вогню прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявляв, що азербайджанські сили завдали ударів і захопили кілька вірменських населених пунктів уздовж їхнього спільного кордону на території за межами спірного Нагірного Карабаху. У Баку стверджували, що відреагували на вірменські «провокації».

Заступник міністра оборони Вірменії сказав, що конфлікт ризикує перерости у повномасштабну війну. Водночас деякі аналітики стверджують, що Баку намагається скористатися війною Росії в Україні, щоби просунути свої позиції.

Недавні сутички стали найбільш смертоносними майже за два роки. Попереднього разу під час шеститижневої війни у 2020 році загинули тисячі людей, а Азербайджан досяг значних територіальних успіхів у Нагірному Карабасі та навколо нього.

Видання Politico повідомляє, що спікер палати представників США Ненсі Пелосі днями вирушить до Вірменії на знак підтримки. Її супроводжуватиме конгресвумен Джекі Спеєр, яка має вірменське походження.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua