Онлайн TV FM радіо FM пауза

Обстріл після перемир’я: із Cектора Гази на Ізраїль полетіли ракети. Відео

Світ

Раніше за посередництва Єгипту сторони домовилися про припинення вогню. Воно мало початися пізно ввечері 7 серпня.

А почався конфлікт 5 серпня, коли армія Ізраїлю розпочала операцію проти терористичного угруповання «Ісламський джихад». Метою було знищити лідерів екстремістської організації та зруйнувати її інфраструктуру. За кілька днів до цього заарештували Бассема Сааді — лідера терористів.

Унаслідок авіаударів по Газі загинув один із військових керівників угруповання Тайсір Джабарі. Також ізраїльські військовики затримали 19 бойовиків.

Терористи у відповідь почали обстрілювати Ізраїль. За три дні було випущено 900 ракет та снарядів. 95% їх перехопила система «залізний купол». Сирени майже безперервно лунали в Тель-Авіві та Ашкелоні. Долетіли снаряди й до заходу Єрусалима.

Багато жителів районів, що межують з Газою, на час обстрілів поїхали до інших регіонів Ізраїлю. Але ця сім’я в Ашкелоні намагається в такій ситуації жити нормальним життям. Коли лунають сирени, усі збираються у гардеробній без вікон. Тут у разі влучення ракети в будівлю є шанс вижити.

Ізраїльська сторона погодилася на перемир’я, бо мети операції досягнуто.

Водночас «Ісламський джихад» у рамках угоди про припинення вогню вимагає випустити з ізраїльської в’язниці двох командирів угруповання. Інакше бойовики погрожують обстрілювати й далі.

https://www.youtube.com/watch?v=hciZou7R9sI&ab_channel=%D0%A2%D0%A0%D0%9A%D0%A0%D0%90%D0%86

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua