Онлайн TV FM радіо FM пауза

Науковці досліджують глибини океану навколо Мальдівських островів. Відео

Світ

Мальдіви відомі своїми острівними курортами, прекрасними пляжами та кришталево чистою водою. Але що приховують океанічні глибини, які починаються за мілководдям? Скоро відповідь на це запитання дістануть учасники нової експедиції. Вони спустяться далі, ніж будь-хто до цього.

Це спільна програма уряду Мальдівської Республіки й Британського інституту морських досліджень Nekton. Мальдіви складаються майже з 1200 островів, розкиданих на площі 90 тисяч квадратних кілометрів. Команда науковців відвідає вісім різних місць.

Наразі дослідницьке судно «Одіссей» проходить випробування біля берегів Іспанії. Також тестують підводні апарати, у яких науковці опускатимуться на глибину.

Батискафи мають витримувати величезні навантаження. Що десять метрів униз тиск збільшується на одну атмосферу. Так, на глибині 1000 метрів тиск приблизно у 100 разів більший, ніж на поверхні. Водночас ці апарати — це лише частина технологій, які експедиція використає для дослідження підводного світу. «Одіссей» вирушить у плавання 4 вересня. Місія триватиме 35 днів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua