Онлайн TV FM радіо FM пауза

Найбільші за багато років військові навчання проводять Південна Корея та США. Відео

Світ

Так союзники намагаються підвищити готовність до потенційних випробувань зброї з боку Північної Кореї. Південнокорейські й американські солдати відпрацювали військові завдання в лісистій місцевості, а військово-морський персонал зімітував операцію в контейнерному порту. Також армійці вчилися виявляти саморобні вибухові пристрої на АЕС.

Командний пункт відвідав Міністр оборони Південної Кореї, де зустрівся з командиром військ США. Американські військовики кажуть, що спільними навчаннями вперше керує південнокорейський генерал. Це крок на шляху до давньої мети Сеула — у разі війни командувати союзними силами.

Щорічні літні навчання почались у понеділок. Завершитися мають 1 вересня. Вони стартували після того, як президент Південної Кореї Юн Сук Йоль пообіцяв активізувати спільний військовий вишкіл та зміцнити позиції щодо Північної Кореї.

Водночас навчання можуть спричинити різку негативну реакцію Пхеньяна. Тож Сеул та Вашингтон заявили, що не втрачають пильності.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua