Онлайн TV FM радіо FM пауза

Міністр економіки Німеччини закликав уважніше подивитися на китайські інвестиції. Відео

Світ

За деякою інформацією, міністерство економіки Німеччини розглядає низку нових заходів, щоб зробити бізнес із Китаєм менш привабливим. Раніше про це говорили лише неформально. Таку офіційну заяву Міністр зробив уперше. Однак він поки що не сказав, які заходи планують ужити. Відомо лише, що уряд уважніше досліджуватиме інвестиції в Європі, зокрема в інфраструктуру.

Уже шість років, як Китай — найбільший торговельний партнер Німеччини. У 2021 році товарообіг досяг 246 мільярдів доларів. Водночас новий лівоцентристський уряд зайняв жорсткішу позицію щодо Пекіна, ніж його попередники. Він стурбований залежністю Німеччини від економіки КНР.

Габек попередив, що Китай через свою ініціативу «Один пояс, один шлях» намагається захопити вплив на Європу. Раніше Міністр казав, що він проти запланованої частки Китаю в контейнерному терміналі Гамбурга. Цим активом цікавився один китайський судноплавний гігант.

Уряд Німеччини каже, що спроби Китаю захопити вплив починають поширюватися з технологічної арени на інші галузі, приміром на логістику.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua