Онлайн TV FM радіо FM пауза

Масляний масаж: омолоджуюча процедура

Давньоіндійський масляний масаж – потужна стимулююча , тонізуюча , очисна і омолоджуюча процедура . Вона надзвичайно корисна людям в будь-якому віці , а особливо , коли вам уже за сорок. Якщо ви дбаєте про красу і здоров’я , то ця процедура для вас. Масляний масаж уповільнює і коригує процес старіння , збільшує тривалість життя , нормалізує сон , обмінні процеси в шкірі і діяльність всіх внутрішніх органів , усуває застійні явища в організмі і навіть загострює зір.

Його всеосяжне дія обумовлена ​​тим , що в процесі масажу стимулюються біологічно активні точки , розташовані по всій поверхні шкірних покривів , а через них – внутрішні органи і організм в цілому. Такий вплив корисно і для самої шкіри . Масла , глибоко проникаючи в пори шкіри , пом’якшують її і роблять більш еластичною. Крім того , виділяються в процесі масажу шлаки , видаляються потім разом з маслом при митті.

Самомасаж рекомендується виконувати щодня курсами по два тижні . Але , якщо слідувати принципам медичної астрології і аюрведичній медицини , краще проводити цю процедуру в періоди найвищої чутливості організму , а саме – протягом 4-6 тижнів на вибір навколо дат : 15 марта , 15 червня , 15 жовтня ; в будь-який час протягом 6 -го і 12 -го місяців від дня вашого народження ; в дні перед молодиком або повним місяцем і після них , а також у дні вашого народження.

Масло для масажу взимку має бути теплим , а влітку – холодним . Влітку бажано використовувати оливкову і соняшникову олію , а взимку – арахісове , кунжутне , гірчичне , кукурудзяне , мигдальне. Приготувати масло для масажу просто: налийте в скляну банку 1 літр обраного вами масла і нагрівайте його на водяній бані протягом е 20 хвилин після закипання води. Потім охолодіть масло і налийте приблизно 50 мл ( 3 столові ложки) в плоский посуд , наприклад , в блюдце .

Змочіть в олії пальці і активно помасажуйте кисті рук і зап’ястя. Знову змочіть пальці , нанесіть масло на волосяну частину голови і втирайте його круговими рухами долонь до появи відчуття тепла. Корені волосся повинні бути рясно змочені олією.

Далі , нанесіть масло на обличчя і шию. Помасажуйте обличчя , потім шию по всій її довжині. Умочуючи пальці в масло , масажуйте стопи і кожен палець на ногах. В останню чергу гарненько розітріть передпліччя , плечі , груди , спину , живіт , область тазу , стегна і гомілки. У процесі масажу тіло повинно розігрітися і трохи почервоніти .

Завершивши процедуру , змийте масло під душем , використовуючи туалетне мило або гель. Осушуючи тіло махровим рушником , не прагнете повністю зняти все масло . Ефект від процедури буде сильніше , якщо після масляного масажу і теплого душу , ви обіллє холодною водою , але робіть це швидко , щоб не переохолодитися !

Самомасаж з маслом не рекомендується робити при підвищеній температурі , при будь-яких розладах шлунка і кишечника , при надмірному вазі ( в 2-3 рази вище норми). Не корисний він і людям , схильним до переїдання.

Якщо вам з якихось причин незручно робити масаж вранці , можна вибрати інший час , але проводити його слід не раніше , ніж через 2 години після останнього прийому їжі і не пізніше , ніж за 2 години до сну , так як масаж діє тонізуюче. Перед сном можна помасажувати ступні – ця процедура заспокоює. Ви можете не робити масаж всього тіла , а масажувати тільки руки , шию , груди і стопи.

Після масажу ви будете відчувати тепло , бадьорість. До вас повернеться давно забуте відчуття здорового тіла. Помітні зміни , пов’язані з гармонізацією обмінних процесів і лікувальними властивостями цієї процедури будуть помітні в організмі після 2-3 тижнів регулярного масажу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua