Онлайн TV FM радіо FM пауза

Мальдіви дедалі більше забруднюються пластиком, який приносить океан. Відео

Світ

Мальдіви часто називають райськими островами. Але сьогодні це так лише наполовину. Мальовничі пляжі Атола дедалі більше засмічують пластикові відходи, які приносить океан. А викидають їх жителі інших частин світу.

На одному з найвіддаленіших островів Мальдівів місцеві жителі регулярно збираються на суботники. Їхній улов — тонни одноразового пластику. Староста острова каже, що людям набридло це робити.

Але проблема лежить не лише на поверхні суші. Староста острова вважає, що головна загроза — мікропластик в океані. Його їсть риба та інші морські жителі. А потім він потрапляє в харчовий ланцюжок і опиняється в шлунку людей.

Яку загрозу становить пластик для екосистеми океану, до кінця не вивчили. Водночас прибрати великий пластик нескладно. Значно важче впоратися з мікроскопічним. Науковці вважають, що видалити той, що вже потрапив до океану, неможливо. Люди можуть лише більше не викидати нові відходи.

На Мальдівах серйозно ставляться до проблеми. Крім прибирання, місцеві жителі також поступово замінюють одноразовий пластик склом.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua