Онлайн TV FM радіо FM пауза

Лондонський стартап створює аватари зі «справжнім обличчям» для метавсесвіту. Відео

Світ

Увійти до метавсесвіту зі «справжнім обличчям» замість мультяшного аватара пропонує лондонський стартап. Він розробив технологію тривимірного сканування зі штучним інтелектом. Вона дає змогу досягти дуже реалістичного 3D-зображення.

Розробники кажуть, що об’ємні моделі виходять не гірші за голлівудські. Реалістичність важлива для адекватного сприйняття зображення. Є такий феномен, як ефект «зловісної долини». Це означає, що якщо робот або якесь зображення схоже на людину, але недостатньо, то це викликає неприязнь і відразу.

Щоби створити 3D-модель обличчя, треба кілька хвилин. До того ж, щоб це зробити, не треба бути фахівцем, бо за все відповідає штучний інтелект. Розробники також хочуть створювати 3D-моделі людей на повний зріст.

Реалістичні аватари також можна використовувати, щоб відвідувати віддалені конференції чи інші заходи. Стартап планує співпрацювати з компаніями, які працюють у галузі ігрових, рекламних чи б’юті-технологій.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua