Онлайн TV FM радіо FM пауза

Килим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у Бельгії. Відео

Світ

У лісі Галлербос, що біля Брюсселя зацвіли мільйони дзвіночків. Через них цей ліс називають синім, бо квіти утворюють величезний синій килим.

Галлербос — це буковий ліс. Він існував тут з часів Стародавнього Риму. Але в Першу світову війну повністю загинув. Після цього тут висадили молоді дерева.

«Їх усіх посадили приблизно одночасно після війни. Це дало дзвіночкам унікальну можливість поширитись. Їм потрібне певне освітлення й температура, щоби було не надто спекотно й не надто холодно», – зазначає Томас Бонен, лісничий.

По-науковому ці квіти називаються гіацинтами.

«Вони росли в старому лісі. Їх не садили разом із новими деревами. Вони вже були в землі й просто розплодилися через ідеальні умови, які тут виникли», – пояснює Томас Бонен, лісничий.

Місцеві буки мають одну особливість — їхнє коріння виділяє отруту. Тому тут не можуть вижити інші рослини, а гіацинти пристосувалися й тепер тішать людей своєю красою.

Щовесни тут влаштовують фестиваль дзвіночків. На нього приїжджають десятки тисяч туристів.

«У вихідні, якщо погода гарна, то за день нас відвідує до 10 000 осіб. Це дуже багато для лісу такого розміру», – наголошує Томас Бонен, лісничий.

У лісі прокладено пішохідні та велосипедні доріжки. Дзвіночки цвістимуть до кінця квітня. А потім на буках виросте велике листя й закриє собою світло. Водночас завершиться фестиваль гіацинтів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua