Онлайн TV FM радіо FM пауза

Колишнього президента Аргентини звинувачують в корупції і можуть засудити до 12 років ув’язнення. Відео

Світ

На вулицях Буенос-Айреса неспокійно. Сюди вийшли прихильники та противники колишнього президента, а нині віцепрезидента країни Крістіни Фернандес де Кіршнер. Федеральний прокурор Аргентини зажадав засудити її до 12 років ув’язнення за звинуваченням у корупції.

Місцева поліція розігнала десятки протестувальників перед будинком Кіршнер у столиці. Противники віцепрезидента раді рішенню. Тим часом прихильники Кіршнер кажуть, що звинувачення прокуратури несправедливе.

Віцепрезидент, як і раніше, впливова представниця лівого крила керівної пероністської партії. Її звинувачують у махінаціях із бюджетом та присвоєнні державних коштів у період із 2007 по 15-й рік, коли вона була президентом.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, вирок винесуть за кілька місяців, хоча Фернандес де Кіршнер може оскаржити його у вищих судах. На винесення остаточного вердикту, можливо, знадобляться роки.

У Твіттері Фернандес де Кіршнер пише, що їй не дали змоги дати свідчення щодо нових обставин справи. Президент Аргентини теж осудив рішення прокуратури, назвавши його судовим переслідуванням. Прокурор також вимагає довічно заборонити Кіршнер обіймати державні посади.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua