Онлайн TV FM радіо FM пауза

Йогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці Косова. Відео

Світ

До розкладу уроків однієї школи в столиці Косова додали уроки йоги. Діти кажуть, що заняття допомагають їм упоратися зі стресом на іспитах, а також ліпше опановувати навчальний матеріал.

Двічі на тиждень діти із 6 по 8 клас приходять на урок до викладача Флакі Баліу. Вона працює тут уже два роки й бачить у школярах великі зміни.

«Моя мета полягала в тому, щоб навчити їх основних речей та зробити їх щасливішими. Я даю їм рекомендації, що вони можуть зробити для свого психічного, емоційного та фізичного здоров’я. У перший рік для них це було дуже нове, вони були не вельми поінформованими. Але згодом вони зрозуміли, чим ми займаємося», – розповідає Флакі Баліу, інструктор з йоги.

Флакі каже, що спочатку курс був тестовим. Проте за рік діти попросили залишити йогу в розкладі.

«Дітям подобається, бо уроки здебільшого складні. А тут вони не мають ні столів, ні стільців. Вони почуваються тут набагато вільніше», – пояснює Флакі Баліу, інструктор з йоги.

Діти кажуть, що плавні рухи та пози допомагають їм заспокоїти думки та позбутися стресу.

«Йога мені дуже допомагає — вона мене розслаблює. Я спокійний, коли роблю ці вправи. Вона вельми допомагає мені в навчанні», – наголошує Улікс Фетаху, школяр.

«Мені йога дуже подобається. Вона заспокоює. Ми займаємося вже якийсь час, і це нам вельми допомагає. Ми помітили, що коли потім робимо щось інше, то в нас ліпший настрій і ми спокійніші», – каже Бардха Саліху, школярка.

Заняття йогою відвідало понад 200 школярів. Курс стартував після пандемії.

«Діти кажуть, що під час іспитів завдяки деяким технікам, яких вони навчилися, вони менше нервуються. Особливо завдяки техніці дихання, а також фізичним рухам, бо ми живемо в дуже технологічну епоху», – зазначає Шпреса Шала, директор школи.

Програма стала настільки успішною, що її планують запроваджувати й інші школи Косова.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua