Онлайн TV FM радіо FM пауза

Індія запустила в космос свою нову ракету-носій. Відео

Світ

Вона стартувала з космодрому на острові Шріхарікота, що в південному штаті Андхра-Прадеш. Ракета мала вивести два супутники на низьку навколоземну орбіту.

Перші три ступені космічного апарата відокремились у штатному режимі. А коли відділявся четвертий, то через несправність датчика стався збій. Програмне забезпечення не змогло виявити проблеми. Як наслідок, супутники було виведено на еліптичну орбіту, а не кругову. Супутники поступово зійшли з орбіти та згоріли в атмосфері землі.

Ракету-носій SSLV малого класу розробила індійська організація космічних досліджень. Апарат може доставляти на низьку навколоземну орбіту вантажі вагою 500 кілограмів. Вартість розроблення — 21 мільйон доларів США, а виробництва — понад чотири мільйони.

Під час першого польоту ракета несла супутник спостереження за землею вагою 135 кілограмів та восьмикілограмовий кубсат, який зробили індійські студенти. Ці прилади мали вийти на кругову орбіту, що на висоті 356 кілометрів.

Другий політ заплановано на четвертий квартал 2022 року. Ракета виведе на кругову орбіту, що за 500 кілометрів від поверхні землі, чотири супутники вагою 56 кілограмів кожен.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua