Онлайн TV FM радіо FM пауза

Єгиптяни йдуть до Лівії на заробітки

https://www.youtube.com/watch?v=88ruHAmoD5Y

У порожній кімнаті — голі кам’яні стіни й лише покривало на підлозі. Так живе недалеко від міста Ель-Мінья сім’я єгиптянина Юссефа Абдулли. У липні він разом з іншими двома десятками осіб загинув у Лівійській пустелі. Чоловіки вирушили на заробітки до Лівії. Однак подолати пустелю пішки не змогли. Загинули від виснаження та спеки. У єгипетських селах люди живуть прямо-таки в злиднях, роботи немає.

До Лівії вони готові вирушати навіть попри бойові дії. Єгиптяни, які живуть у неблагополучних регіонах країни, нелегально перетинають кордон з Лівією. Вони готові на будь-яку роботу, аби прогодувати сім’ї або накопичити грошей на навчання. Дістатися допомагають нелегальні перевізники. Однак нерідко ті висаджують людей посеред пустелі й залишають їх там помирати.

Торік влада Єгипту почала проводити масштабні економічні реформи, щоб отримати кредит від Міжнародного валютного фонду. Однак ці заходи викликали швидке зростання інфляції. Її рівень уже перевищує 30 %. Після єгипетської революції 2011 року економіка країни перебуває в кризі. Єгипет став непривабливим для іноземних інвесторів. Дуже постраждав і туристичний сектор.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua