Онлайн TV FM радіо FM пауза

Годинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в Женеві. Відео

Світ

Елегантні, розкішні та складні — ці годинники здатні надовго прикувати до себе увагу. Понад 50 компаній показують новинки на виставці «Годинники та дива» у Женеві.

Один швейцарський бренд демонструє ультратонкий годинник із турбійоном. Це пристрій, який частково компенсує земне тяжіння, що збільшує точність ходу механічного годинника. Ціна цього годинника — 720 000 євро.

«Я радий продемонструвати вам найтонший годинник на цій виставці. Це Altiplano Ultimate Concept із турбійоном, завтовшки лише 2 міліметри. Це дивовижна розробка. Це довгі роки праці й величезне досягнення», – зазначає Джанфранко Рітшель, незалежний експерт із годинників.

Інша компанія, яка зі швейцарського Шаффгаузена, створила найточніший із годинників із фазою Місяця, який будь-коли випускали. Він враховує високосні роки, і за 45 мільйонів років розбіжність із реальним часом становитиме щонайбільше добу. Однак навряд чи хтось зможе це перевірити. Коштує 50 000 євро.

Найскладніший годинник у світі привезла компанія із Женеви. У ньому 63 ускладнення, 2877 компонентів, 245 каменів та 31 стрілка.

«Ці п’ять табличок дають нам інформацію про ускладнення. Перевага такого дисплея в тому, що таблички можна скласти докупи й побачити кількість ускладнень у годиннику», – пояснює Макс Дішинже, працівник компанії ― розробника найскладнішого годинника.

Попри економічні потрясіння у світі, годинникові компанії процвітають. Водночас клієнтами стають і заможні, і ті, хто має середній дохід.

«Ціновий діапазон, який ми зараз уважаємо дуже важливим на ринку, становить від 1000 до 3000 євро. Стільки споживач готовий заплатити за елегантний та вишуканий годинник. На вироби в цьому ціновому сегменті високий попит», – розповідає Елі Бернгайм, директор компанії ― виробника годинників преміумкласу.

Виставка «Годинники та дива» триватиме до 15 квітня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua