Онлайн TV FM радіо FM пауза

Добірка найкращих рецептів на Яблучний спас (Znaj.ua)

У понеділок, 19 серпня, православні християни відзначають Яблучний Спас 2019 , інформує Znaj.ua.

На Яблучний Cпас прийнято пекти пироги з яблуками. Також в цей день починається збір врожаю яблук і заготівля фруктів на зиму.

Серед одних з найважливіших традицій свята є також святіння винограду і яблук. Люди вірили, що після освячення яблука набувають якоїсь магічної сили, і якщо загадати бажання, відкушуючи перший шматочок від фрукта нового врожаю, то воно обов’язково здійсниться.

Пропонуємо вам добірку рецептів на свято:

Пиріжки з яблуками

Складові:

  • 500 мл молока
  • 5 столових ложок цукру
  • 5 столових ложок рослинної олії
  • дрібка солі
  • 50 г свіжих дріжджів
  • 5 склянок борошна
  • яблука
  • цукор
  • збите яйце

Спосіб приготування:

  • Молоко, цукор, олію і дрібку солі довести до кипіння. Зняти з плити і дати постояти півгодини. Додати розкришені дріжджі.
  • Всипати борошно і замісити тісто за допомогою двох столових ложок. Поставити на 1, 5 год в тепле місце. Обсяг тесту повинен збільшитися приблизно втричі.
  • Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні товщиною близько 1 см, вирізати склянкою кола. У центр покласти начинку – нарізані кубиками яблука, присипані цукром.
  • Викласти пиріжки на змащене маслом деко і змастити збитим яйцем.
  • Випікати в розігрітій духовці до золотавого кольору при температурі 180 градусів.

Яблучний штрудель з родзинками

Складові:

  • 1 кг кислих яблук
  • 100 г мелених ванільних сухарів
  • 250 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • родзинки
  • лимонний сік
  • кориця

Для тіста:

  • 1 ст.л. соняшникової олії
  • 1 яйце
  • 300 г борошна
  • 100 мл теплої води
  • крапля оцту
  • сіль

Спосіб приготування:

  • Борошно просіяти і дати йому трохи постояти, щоб воно “наповнилося” повітрям. Додати яйце, масло, сіль за смаком, розвести 100 мл теплої води (з додаванням краплі оцту) і перемішати все до отримання крутого тіста.
  • Замішувати бажано руками, без використання міксера. Місити тісто слід доти, доки воно не стане легко відходити від рук. Сформувати кулю, змастити її оливковою або соняшниковою олією, загорнути у фольгу і залишити під підігрітою ємністю або під рушником на 20-30 хвилин.
  • Яблука помити, почистити, видалити серцевину і нарізати на тонкі часточки, а після перемішати з цукром і корицею в друшляку, встановленим над мискою. Потім змішати з родзинками і, якщо є, з ромом, горілкою або іншим алкоголем (1 ст. л.), але можна обійтися і без цього. Накрити перевернутою тарілкою, поставити гніт (наприклад, літрову банку з водою). Сухарі обсмажити в олії до золотавого кольору.
  • На столі розкласти лляний рушничок, викласти тісто, посипати борошном і розкачати качалкою. Потім тісто обережно розтягнути руками в різних напрямках – воно повинно вийти дуже тонким. Більш товстий край, який вже не буде тягнутися, потрібно відрізати.
  • Розтягнуте тісто скропити соком лимона (або розведеною лимонною кислотою) і посипати сухарями. Розподілити яблучну масу на 2/3 поверхні тіста. Згорнути штрудель з допомогою рушника.
  • Обережно викласти на деко, попередньо змащене вершковим маслом, поставити в духовку, розігріту до 200 С на 30 хвилин.
  • Готовий штрудель посипати просіяною цукровою пудрою.

Тарт Татен з яблуками

Складові:

  • 200 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 5 ст. л молока
  • 180 г цукру
  • 1 кг яблук
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

  • 100 г вершкового масла наріжте кубиками і розітріть пальцями з борошном. Додайте холодне молоко і замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  • Помийте і почистіть яблука, розріжте їх на четвертинки і видаліть серцевину разом з насінням.
  • Розігрійте сковороду і викладіть на неї вершкове масло і цукор. Нагрійте на сильному вогні, щоб вийшла карамель.
  • Після цього додайте яблука і тушкуйте їх близько 15 хвилин. Зайву рідину за бажанням злийте.
  • Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні. Пласт повинен бути трохи більше діаметру форми для випічки, щоб сформувати з нього бортики.
  • Викладіть у форму карамелізовані яблука, накрийте їх тістом і підігніть краї тіста вниз.
  • Поставте пиріг у розігріту до 200 ° С духовку на 35 хвилин. За цей час корж повинен підрум’янитися.
  • Готовий десерт переверніть на тарілку. Дійте обережно, щоб не обпектися.
  • Подавайте тарт Татен теплим разом зі збитими вершками або морозивом.

Як повідомляв портал Знай.uа, Яблучний спас: прикмети, обряди і головні особливості свята.

Також Знай.uа писав про те, Яблучний спас 2019: традиції і головні заборони свята.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua