Онлайн TV FM радіо FM пауза

Через віспу мавп США оголосили надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я. Відео

Світ

За день до цього кількість випадків захворювання в США перевищила 6600. Майже всі інфіковані — чоловіки, які мали статеві контакти з чоловіками. Головний медичний радник президента Ентоні Фаучі каже, що поширення вірусу за межами цієї групи невелике. Усі контакти ретельно відстежують.

Перше зараження віспою мавп у США підтвердили в Массачусетсі в травні. За п’ять днів було ще одне в Каліфорнії.

До того, як оголосили надзвичайну ситуацію у всіх штатах, такий режим уже діяв у Каліфорнії, Іллінойсі та Нью-Йорку.

Минулого місяця Всесвітня Організація охорони здоров’я назвала спалах віспи мавп надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я, що має міжнародне значення. Це найвищий рівень небезпеки. У всьому світі зафіксували понад 18 тисяч випадків захворювання. Здебільшого у європейських країнах.

Вірус уперше виявили в мавп у 1958 році. Симптоми, які проявляються під час нинішнього спалаху, легші за ті, які реєстрували раніше в Африці. Зараз у різних частинах світу поширюється штам, який відрізняється від африканського. Він не такий смертоносний, а хвороба протікає легше.

Серед симптомів висока температура, біль у тілі та висип на шкірі. Від людини до людини передається під час контакту з біологічними рідинами, через пошкодження на шкірі або на внутрішніх слизових оболонках, наприклад у роті чи в горлі, повітряно-краплинним шляхом та через забруднені предмети.

До середини липня уряд США розповсюдив у всій країні 156 тисяч доз вакцини проти віспи. І замовив ще два з половиною мільйони.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua