Онлайн TV FM радіо FM пауза

88-річний боснієць не може жити без стрибків із парашутом. Відео

Світ

Без страху й тіні сумнівів 88-річний боснієць Ібрахім Калесич відштовхується від корпусу літака й падає вниз. Таке робив уже майже півтори тисячі разів. Стрибки з парашутом – його стихія.

Цим спортом боснієць захопився в 16 років і відтоді не зупиняється. Минулого місяця брав участь у змаганнях у Прієдорі. За п’ять днів стрибнув із парашутом 21 раз.У молодості Ібрахім пройшов підготовку в льотному центрі в Сербії і став інструктором зі стрибків із парашутом. У 63-му році встановив рекорд Югославії, вистрибнувши з літака на висоті 5500 метрів. Наразі боснієць вважається найстарішим парашутистом у Європі.Перед стрибком літній спортсмен завжди перевіряє спорядження. Але траплялися випадки, коли парашут не розкривався.

Боснієць займається спортом по 15 хвилин щодня. Дружина стежить за його дієтою. Узяти парашут напрокат можна лише, показавши медичну довідку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua