Онлайн TV FM радіо FM пауза

17-річний пілот завершив кругосвітню подорож і побив два рекорди Гіннеса. Відео

Світ

Мак став наймолодшим пілотом-чоловіком, який самотужки облетів земну кулю. До цього титул належав британцю Тревісу Ладлоу. Він установив рекорд у 18 років. Також юний мандрівник став наймолодшою людиною, яка здійснила кругосвітню подорож на надлегкому літаку. Цей титул він забрав у сестри Зари Резерфорд.

Під час навколосвітньої подорожі пілот мусив боротися зі стихією на небі й бюрократією на землі. Через затримки з дозволами Мак двічі змінював маршрут. Він пролетів над Європою, Африкою, Близьким Сходом, Південною Азією та Північною Америкою і побував у трьох десятках країн.

Найважчим був 10-годинний переліт під час негоди через Тихий океан — з Японії на безлюдний острів Атту на Алясці. У Судані через спеку вийшла з ладу система сонячних панелей. Сонце розплавило клей, на якому вони трималися. В Індії на пілота чекали дощі. Вони були такими рясними, що вода потрапила в паливні баки й салон.

Пілот каже, що труднощі під час подорожі навчили його спокійніше розв’язувати проблеми. Наразі нових рекордів він не планує. Мак має громадянство Бельгії та Великої Британії. Він навчався літати у свого батька-пілота. Ліцензію отримав у 2020 році в 15-літньому віці. Тоді він був наймолодшим пілотом у світі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua