Онлайн TV FM радіо FM пауза

Статую імператора знайшли під час ремонту в Римі. Відео

Новини

Мармурову статую знайшли в Римі під час ремонту дощової каналізації коло Аппієвої дороги. Бульдозер викопував сторічні труби, і раптом із-під землі з’явилася голова скульптури. Археолог, який спостерігав за процесом, негайно зупинив роботу.

Статуя була пошкодженою. На ній витесано шкуру лева, яку носив Геркулес.

Фахівці вважають, що в образі Геркулеса зображено римського імператора Деція Траяна. Про це свідчить зморшки на лобі статуї. Зі зморщеним чолом цей правитель також зображений на мармуровому бюсті, що зберігається в Капітолійських музеях Рима.

Децій відомий тим, що першим у Стародавньому Римі влаштував систематичне гоніння християн. Тоді було закатовано до смерті багато єпископів та їхніх учнів.

Імператор мріяв повернути Римській державі колишню міць, але правив менш як два роки. Він загинув у бою з готами й став першим римським імператором, який поліг на війні із зовнішнім ворогом.

Утім, археологи ще мають підтвердити правильність свого припущення. Вони також визначать вік статуї та місце її створення. На думку науковців, скульптуру закопали в землю на початку минулого століття, коли ще не було археологічного контролю.

Реставратори відновлять мармурову скульптуру, після чого виставлять на огляд.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua