Онлайн TV FM радіо FM пауза

Стародавні прикраси та старовинне вбрання показали в музеї в Марокко. Відео

Новини

Це намисто — найдавніша відома прикраса у світі. Йому майже 150 тисяч років. Його знайшли у 2019 році в печері Бізмун у Марокко. Тепер зберігають у Національному музеї одягу та прикрас у Рабаті, який недавно відкрили після двох років реставрації.

Експонати передають історію ювелірних виробів, а також розвитку інструментів, які використовували для їх виготовлення. Тут ще висталено національні марокканські костюми — жіночі й чоловічі. Є вбрання міських та сільських жителів.

Окрема експозиція присвячена головним уборам. Також є зали зі зброєю, музичними інструментами, килимами та літературними творами.

Загалом у музеї 8000 предметів. 350 експонатів подарував король Марокко Мохаммед VI. Він пожертвував їх з особистої колекції.

Будівля музею теж має історичну цінність. У XVII – XVIII століттях у ній була князівська резиденція. На початку XX століття тут почали проводити виставки. Два роки тому будівлю закрили на реставрацію. Після ремонту й повторного відкриття музей щодня відвідує понад одинадцять тисяч осіб.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua