Онлайн TV FM радіо FM пауза

Стало відомо, де на Прикарпатті виявили бактеріальне забруднення води

Новини

Нітрати (солі азотної кислоти) вважаються одним з найнебезпечних хімічних сполук, вони здатні викликати серйозні порушення в організмі людини. Найшкідливіший вплив нітрати чинять на організм дітей – діти раннього грудного віку хворіють так званою водно-нітратною метгемоглобінемією (токсичним ціанозом).

Про це пише РАІ з посиланням на Івано-Франківський обласний лабораторний центр.

В нашій області станом на 1 січня 2021 року функціонують 40 централізованих водопроводів різних форм власності: комунальних – 24, відомчих – 5, сільських – 11. Але більшість жителів області, в першу чергу сільського населення, користується системами нецентралізованого водопостачання – шахтними та трубчастими колодязями, каптажами яких налічується більше 200 тисяч.

За показниками епідемічної безпеки 1862 зразка води, виявлено 203 зразка води, що не відповідали вимогам Державних санітарних правилах і нормах «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», що становить 10,9 %.

Бактеріальне забруднення питної води виявлено на комунальних централізованих водопроводах виробничих управлінь водопровідно-каналізаційних господарств м. Долина і смт. Богородчани, комунального підприємства «Водотеплосервіс» м. Калуш, на відомчому водопроводі філії ТзОВ «Уніплит» в с. Дзвиняч Богородчанського району, сільському водопроводі ТзОВ «Райсількомунгосп» в с. Боднарів Калуського району та на 168 локальних (об’єктових) водопроводах.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
3
+1
1
+1
6
+1
5
rai.ua