Онлайн TV FM радіо FM пауза

Стало відомо, в яких громадах Прикарпаття жодна людина не отримала щеплення від коронавірусу. Відео

Новини

Кампанія вакцинації продовжується. Утім, на Прикарпатті досі залишаються громади, де щеплення від коронавірусу не отримала жодна людина. Тож голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук поспілкувалась з головами громад, аби ті активніше долучались до проведення кампанії вакцинації. 

Найбільше вакцинуються в Івано-Франківській, Калуській, Коломийській, Надвірнянській, Косівській та Верховинській громадах. Утім, є й аутсайдери і навіть ті, де щеплення не отримала жодна людина. Це Зеленська, Дубовецька, Поляницька, Єзупільська та Пасічнянська громади.

Голова Зеленської громади цю інформацію заперечує. Каже, наразі у громаді щеплення отримали 53 людини, а ще 40 чекають на вакцину. Тим часом голова ОДА Світлана Онищук зобов’язала директора департаменту охорони здоров’я проконтролювати ситуацію.

З початку вакцинальної кампанії на Прикарпаття надійшло майже 112 тисяч доз вакцин, а щеплення отримали близько 94 тисячі жителів області. З них – 31 тисяча – це ревакцинація.

Лікарка імунолог-алерголог Маріанна Деркач наголосила, що протипоказанням імунізації є наявність алергічних реакцій на компоненти вакцини.

Наразі в області очікують на вакцину Модерна. А нову хвилю коронавірусу у зв’язку зі штамом “Дельта” в Україні прогнозують на кінець серпня-початок вересня.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua