Онлайн TV FM радіо FM пауза

Співачка YARA: “Моя найсильніша якість – це любов до музики”

Новини

YARA – new-name української сцени. У свої 23 роки Ірина Смаглюк (YARA ) активно працює над своєю музичною кар’єрою. Сама створює музику і тексти. Яскрава зовнішність і вольовий характер – такий образ в цієї співачки.

– Нещодавно ти випустила новий трек “Побачимось”, який вже підкорив серця слухачів і став хітом. Як народилася ідея для цієї пісні?

Це цікаво, але пісня “Побачимось” народилася у мене дуже спонтанно. Я сиділа на краю ліжка пізно вночі в задумі, грала на гітарі і почала тихенько наспівувати слова “Побачимось… пробачимось…” Все починається завжди з маленької ідеї та сплеску фантазії, що проривається крізь музику і стає чимось більшим. 

Для мене ця пісня стала унікальною тому, що в ній водночас – простота і складність. Як інь і янь – протилежності, що не можуть існувати одна без одної. І це про людські стосунки, які прості й неосяжні одночасно. Це дуже важливо особливо зараз для всіх нас. 

– Які емоції, спогади й почуття ти вклала у свій новий трек?

Хочу сказати, що кожна пісня для мене – це окремий всесвіт зі своїми героями та антагоністами, це моє божевілля, яке я можу викарбувати нотами. У своїх творах я змінюю свої ролі, як актриса театру в мізансценах. Це цікаво, у кожної моєї пісні є неповторний присмак, відтінок, характер, історія, та навіть епоха. Я мінлива і різна у своїй творчості, мені подобається цей мультивсесвіт моїх “Я”.

Саме тому у свій новий трек я вклала особисті почуття – найцінніша річ, яка є у нас. Це наш досвід, часом, на жаль, негативний. Але наше життя має бути сповнене світлих і позитивних емоцій. Я хочу, щоб люди слухали мою пісню і наповнювалися позитивом. 

– Якщо те, що ти хочеш донести своїм слухачам через пісню “Побачимось” можна було б передати одним реченням, яким б воно було?

Якщо одним реченням… (задумалася). Це складно, бо те, що я вклала у цю пісні – неосяжне. Те, що людина відчуває, не можна описати словами. Однією фразою дуже складно виразити. Але, мабуть, скажу так: “любов гідна боротьби”. 

– Кліп на нову пісню всього за тиждень набрав більше ста тисяч переглядів! Як ти себе почуваєш через такий шалений успіх? 

Мені приємно бачити такі результати. Звичайно, це не може не радувати. Я ціную кожен коментар і перегляд, для мене дуже важлива підтримка людей, це дає митцю ще більше сил та натхнення творити та йти далі.

– Як змінилося твоє життя після двох успішних релізів – “Сталь” і “Побачимось”?

Кожен день, який сповнений подій і відчуттів, змінює нас. Але я впевнена, що життя не може змінитися без твого бажання.  Це ти змінюєшся зсередини, і призма твого бачення світу змінює вектори, акценти, смаки та ідею твого буття. Треки “Сталь” і “Побачимось” – стали дуже важливими для мене, я прожила їх, відчувала все, про що писала і співала.

«Для мене кожна пісня є новим моїм вираженням, внутрішньою трансформацією та розвитком, потоком нових вражень і досвіду. Головне – це шлях, який ти проходиш, а не кінцевий результат»

– Як твої батьки, рідні та друзі реагують на твої успіхи? Бо дуже часто ми бачимо непорозуміння між успіхом на шляху і нашим оточенням. 

Мої батьки завжди щирі зі мною. Саме за це я їх люблю. У них немає фальші, заздрості, масок. Вони мої найближчі та найкращі люди. Я дякую їм за те, що вони у мене є. Це моя найміцніша підтримка. Мої найближчі друзі так само підтримують мене і радіють моїм успіхам. Але, якщо відверто, то не всім подобається успіх інших. Тому треба позбавлятися токсичного оточення, що тягне тебе вниз і оточувати себе людьми, які вірять в тебе і в твій шлях. 

– Чого очікувати надалі твоїм шанувальникам? Чи будуть нові релізи? 

Від мене можна очікувати чого завгодно (сміється). Творчі люди часто непередбачувані. Так, планів багато. Накопичилося багато пісень, якими хотілося б поділитися зі своєю аудиторією. Тому – чекайте!

– Що тебе надихає на рух уперед і не дає зупинятися на досягнутому?

Без натхнення немає творчості! Я це усвідомила. Мене надихають люди, що закривають зі мною разом очі і співають, коли я на сцені. Мені подобається дивитись в очі цих людей і бачити, що їм спокійно, добре, вони “літають” разом зі мною у світі пісні, яку я створила. Що може бути цінніше, прекрасніше, сакральніше, ніж ділитись з людьми своїми мелодіями в голові і зцілюватись  їх розумінням і підтримкою?

– Чим саме ти зачіпаєш свою аудиторію? У чому твоя унікальність? 

У наш час люди потребують щирості, світла, турботи. Зараз багато людей позбавлені цього. Думаю, що люди захоплюються моєю щирістю та безпосередністю у спілкуванні, власним музичним почерком. Принаймні, такі в мене відчуття. 

– Які твої особисті якості допомагають на шляху до успіху?

У мене набагато більше якостей, що зупиняють мене на шляху до успіху (сміється). Але все ж найсильніша “якість”, якщо так можна виразитися, – це любов до музики.  Я просто не можу по-іншому. Бо успіх не є самоціллю, це мій шлях, що може і не привести до успіху, та від цього він не стає гіршим. Успіх – це дуже суб‘єктивна річ у цьому багатогранному світі. Безглуздо буде спрямовувати всю енергію в одне русло. Це дуже виснажує. Потрібно всебічно розвивати духовну, емоційну, фізичну складові своєї особистості задля того, щоб бути цікавою, в першу чергу, самій собі. І тоді це і є шляхом до успішного майбутнього.        

– Який з твоїх останніх виступів запам’ятався тобі найбільше та чому?

Я дуже люблю квартирники за їх неповторну атмосферу. Це щось неймовірне! Люди максимально наближені до тебе, ти майже чуєш їх дихання, бачиш їхні очі, зчитуєш емоції. Мені подобаються такі лампові виступи, бо дуже багато заряду енергії від людей. І я відчуваю, як починаю світитися ізсередини, як джедайський меч. 

– Чи є у тебе творча мрія? Наскільки твої останні треки наблизили тебе до неї?

Моя мрія – це велика сцена і я зі своїми піснями на ній надихаю сотні людей. Кожна моя робота, кожен мій проєкт є маленьким пазликом, частинкою фрески, яку я ліплю роками. Не варто недооцінювати  жодну пісню, жодний навіть невтішний досвід. Бо це мій досвід. Це те, що привело мене туди, де я є сьогодні. Я вдячна за все, що мені посилає Всесвіт.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua