Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сотні тисяч черепах вилупилися на березі річки в Бразилії. Відео

Новини

Сотні тисяч південноамериканських річкових черепах уже вилупилися цього сезону на піщаних берегах річки Гуапоре. Вона тече вздовж кордону Бразилії та Болівії.

Південноамериканські річкові черепахи — одні з найбільших прісноводних черепах Латинської Америки. Вони виростають до метра й важить 90 кілограмів. Щороку наприкінці вересня коло 80 тисяч самиць роблять гнізда й відкладають яйця на берегах Гуапоре. У цей час у регіоні скупчується найбільше черепах, ніж будь-де на планеті.

Дитинчата вилуплюються із середини грудня й понині. За місцями гніздування спостерігають працівники Товариства охорони дикої природи. Раніше популяцію американських черепах обчислювали мільйонами. Тепер вона дуже зменшилася.

Екологи охороняють яйця від браконьєрів, а також під час гніздування підраховують дорослих самиць за допомогою дронів і тепловізорів. До цієї роботи вони залучають і колег із Болівії.

Черепахи відіграють важливу роль у природі. Вони переносять насіння, допомагаючи відновлювати рослинність уздовж річок.

Співробітники Товариства охорони дикої природи розробляють стратегію збереження американських черепах. Вони хочуть узяти території, де гніздяться рептилії, під охорону.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua