Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сотні людей помирають від малярії в постраждалому від повеней Пакистані. Відео

Новини

Понад 320 осіб померло від малярії та інших хвороб у постраждалих від повеней регіонах Пакистану. Інфекції швидко поширюються в тимчасових таборах, розташованих біля паводкової води. У лікарнях провінції Сінд пацієнтів стало на третину більше, ніж зазвичай.

З 1 липня до польових шпиталів у постраждалих від повеней регіонах по допомогу звернулося понад два мільйони осіб. В самій лише провінції Сінд за добу підтвердили майже 5000 випадків захворювання на малярію. Лікарі кажуть, що коли прийдуть холоди, ситуація погіршиться.

Найбільше постраждали південні провінції Белуджистан та Сінд. Сотні тисяч людей утратили житло й мешкають у тимчасових таборах. Їм бракує їжі, ліків та медичної допомоги. Водночас повені можуть не відступити й за пів року.

Повені через мусонні дощі в Пакистані виникають щороку. Цього разу вони почалися в середині червня й досягли катастрофічних масштабів. Від них постраждали 33 мільйони осіб — це 15 % населення країни. Понад півтори тисячі людей утратило життя.

Також зруйновано будинки, дороги й мости, знищено посіви. Загинули сотні тисяч голів худоби. Збитки оцінюють у 30 мільярдів доларів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua