Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сьогодні на вулиці Бандери відкрили центр тимчасового перебування для ВПО. Відео

Новини

Вимушені переселенці, які досі мешкали в одному з ліцеїв Івано-Франківська переїхали у свій новий дім. Для них місцеві волонтери, у рамках проєкту “Ко-Хати”, облаштували житло.

Переобладнали приміщення на вулиці Степана Бандери, де раніше був дитячий садок, а згодом – Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради. Перші мешканці сюди заїхали ще кілька тижнів тому і навіть допомагали облаштовувати кімнати.

Еля разом з чоловіком та трьома дітками приїхали з Харкова. Спершу, розповідає, мешкали у Львові, в одній із шкіл. На початку навчального року – переїхали до Івано-Франківська.

Натомість пані Ангеліна зі своєю чотирилапою улюбленицею Барфі тільки сьогодні переїхала у нове тимчасове помешкання. В Івано-Франківськ вони прибули з Миколаєва. І це вже їх третя домівка на заході України.

Приміщення відремонтували у рамках проєкту КО-ХАТИ. Його співзасновниця Анна Пашинська каже, тут зробили перепланування та ремонт. А ще – обладнали кімнати усіма необхідними меблями і технікою.

Ця будівля складається з трьох корпусів, кожен з яких має два поверхи. Наразі готовий для проживання тільки один з корпусів. І тут мешкатимуть шість десятків людей. Голова Івано-Франківської громади запевняє, вже до кінця грудня усі переселенці, які ще мешкають у 10 ліцеї – переїдуть у нове тимчасове помешкання.

У ще двох корпусах цієї будівлі нині тривають ремонтні роботи. Їх планують завершити до кінця року. Загалом, тут зможуть жити близько ста п’ятидесяти осіб.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua