Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сміття на сербському озері скупчилося й перетворилося на дамбу. Відео

Новини

Рік за роком у зимові місяці це озеро, що біля сербського міста Прибой, наповнюється тоннами відходів. Велика гора утворилася з пластикових пляшок, іржавих бочок, мертвих тварин та навіть меблів і побутової техніки.

Річка Лім, що живить озеро, тече із Чорногорії. У зимові місяці вона розливається й вимиває сміття з десятків незаконних звалищ. Те саме відбувається і з річкою Дриною в сусідній Боснії, до якої впадає Лім.

Проблема триває десятиліттями. Тепер її почали усувати. Останніми тижнями буксири й важка техніка працюють понаднормово, вивозячи тонни сміття. З початку грудня з озера витягли коло 10 000 кубометрів відходів. Але це лише мала частина всього обсягу. Сміття утворило величезний бар’єр — справжню дамбу. Буксири відтягують сміття до берега. А там екскаватори вантажать його в контейнери.

Екологи кажуть, що владі всіх балканських країн треба запровадити щодо відходів суворіші правила. Забруднення води — лише одна з екологічних проблем, із якими стикаються західнобалканські країни. Жителі багатьох міст потерпають також від високого рівня забруднення повітря.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua