Онлайн TV FM радіо FM пауза

Слідчі СБУ передали до суду матеріали щодо адміністратора Телеграм каналу «Херсонская Республика” – 21-річного місцевого мешканця

Новини

СБУ затримала його на Івано-Франківщині у серпні. Телеграм-канал, про який йдеться, поширював новини окупаційної адміністрації Херсонщини та надавав всебічну інформаційну підтримку встановленому там російському режиму.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Івано-Франківській області. Затриманий адміністратор каналу – 21-річний уродженець та житель Івано-Франківської області. Слідчі СБУ встановили, що він створив канал у квітні, після початку повномасштабного вторгнення. Дописи розміщував як власний контент, без репостів, що створювало ефект «новин з перших рук». Основними «ньюзмейкерами» та спікерами каналу були гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо та його заступник Кирило Стремоусов.

Новини каналу створювали враження, ніби російська федерація в Херсонській області – назавжди. У них йшлося про зміну герба на російський, перейменування вулиць, початок видачі паспортів рф, впровадження російського рубля та телефонних номерів. Окрему підтримку адміністратор каналу надавав питанню проведення референдуму про приєднання до рф.

Адміністратор каналу публікував також зневажливі дописи щодо військовослужбовців Збройних сил України, українського народу й держави. Натомість, російські загарбники в його матеріалах виступали як герої та визволителі від «нацистів».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua